Dobro došli!emailinstagramfbb

13393925_590558841123043_5934080464931112484_n.pngUdruga Carpe Diem u suradnji sa Savjetom mladih grada Karlovca započinje s edukacijama za razvoj poduzetništva i kompetencija za bolji položaj na tržištu rada. Prvo na redu je predavanje Tea Petričevića o društvenom poduzetništvu.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 12. lipnja u 17 sati u Centru za mlade Grabrik.

Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj u ranoj je fazi razvoja. Još uvijek se ne razumije, još uvijek nema podrške ključnih dionika, još uvijek nema većeg broja provjerenih poslovnih modela, još uvijek nema poticajnog okruženja za njegov brži razvoj. Ipak, posljednjih desetak godina, u Hrvatskoj djeluje nekoliko društvenih poduzeća, koje usprkos brojnim negativnim vanjskim faktorima, uspijevaju imati kontinuiranu stopu rasta.

Gost predavač je Teo Petričević, društveno poduzetnički arhitekt, trener i društveni poduzetnik. Osnivač/inicijator je desetak društvenih poduzeća i direktor ACT Grupe (http://act-grupa.hr). Stručnjak je za eko-društveno poduzetništvo i društvene inovacije, s više od deset godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. Osim što je autor mnogih publikacija, udžbenika i stručnih radova, Petričević je i voditelj strateških i razvojnih projekata od kojih je jedan od najznačajnijih projekta „Pokreni nešto svoje“. Upravo prilikom tog projekta radio je na edukaciji mladih te ih uputio u proces samozapošljavanja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti OVDJE