Dobro došli!emailinstagramfbb

15168653_670050353173891_6018018907824097742_o.jpgUdruga Carpe Diem nastavlja s organiziranjem besplatnih radionica koje vode EVS volonteri udruge.

Otvorene su prijave za tečaj španjolskog i francuskog jezika te radionica kritičkog razmišljanja kroz kreativnost Youth Paper.

alt

Tečaj francuskog jezika počinje u ponedjeljak 16.1. u 17 sati i traje do 13.2. Isto će se održavati jednom tjedno (ponedjeljkom) u trajanju od 90 minuta i namijenjen je početnicima. Polaznici će na interaktivan način učiti francuski te će do kraja tečaja imati priliku svladati osnove francuskog jezika. Također će imati priliku izmjenjivati pisma s mladima iz Francuske.

Za francuski se možeš prijaviti OVDJE.

alt

Tečaj španjolskog jezika počinje u četvrtak 26.1. u 17 sati i traje do 23.2. te će se održavati jednom tjedno (četvrtkom) u trajanju od 90 minuta, a namijenjen je početnicima. Polaznici će imati priliku svladati osnove španjolskog jezika, ali i učiti o razlikama između španjolskog koji se koristi u Španjolskoj te u Latinskoj Americi. Osim toga, govorit će se i o tradicionalnoj hrani, glazbi i filmu iz Španjolske i Latinske Amerike.

Za španjolski se možeš prijaviti OVDJE.

alt

Radionica Youth Paper će se održati u Centru za mlade Grabrik u srijedu 18. siječnja 2017. u 16 sati. Predviđeno trajanje je oko 2 sata i 30 minuta. Radionica se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu svi polaznici dobit će istu riječ (npr. sloboda, različitost, jednakost…) i morat će nacrtati što ta riječ za njih predstavlja. Nakon toga, polaznici će izabrati neki od ponuđenih aktualnih naslova novinskih članaka te će potaknuti naslovom članka morati nacrtati novi crtež, a nakon toga će svi polaznici razgovarati o tome što su nacrtali. Osim toga, polaznici će imati priliku naučiti osnove grafičkoga dizajna novina.

Za radionicu Youth Paper se možeš prijaviti OVDJE.

 

Prijave za radionicu francuskog su otvorene do petka 13.1., prijave za radionicu španjolskog jezika do 23.1., a za radionicu Youth Paper do ponedjeljka 16.1.

 

Voditelj tečaja španjolskog je Pablo Nieto Striano iz Španjolske. Voditelj tečaja francuskog jezika je Théo Millet-Ursin iz Francuske. Théo je također voditelj radionice Youth Paper. Oba volontera volontiraju u udruzi Carpe Diem u sklopu Europske volonterske službe kroz program Erasmus+. U Karlovac su došli početkom listopada te ostaju ovdje 12 mjeseci.