Dobro došli!emailinstagramfbb

altUdruga Carpe Diem nastavlja s organiziranjem besplatnih radionica koje vode EVS volonteri udruge.

Tako su otvorene prijave za tečaj španjolskog i francuskog jezika te radionica o snimanju filmova. Radionice su namijenjene mladima u dobi od 15 do 30 godina, a kako su voditelji radionica strani volonteri, radni jezik je engleski. Radionice će se održavati u Centru za mlade Grabrik.

alt

Tečaj španjolskog jezika počinje u ponedjeljak 21.11. u 18.30 i traje do 19.12. te će se održavati jednom tjedno (ponedjeljkom) u trajanju od 90 minuta, a namijenjen je početnicima. Polaznici će imati priliku svladati osnove španjolskog jezika, ali i učiti o razlikama između španjolskog koji se koristi u Španjolskoj te u Latinskoj Americi. Osim toga, govorit će se i o tradicionalnoj hrani, glazbi i filmu iz Španjolske i Latinske Amerike. Prijaviti se možeš OVDJE.

alt

Tečaj francuskog jezika počinje u četvrtak 24.11. u 18:30 sati i traje do 22.12. Isto će se održavati jednom tjedno (četvrtkom) u trajanju od 90 minuta i namijenjen je početnicima. Polaznici će na interaktivan način učiti francuski te će do kraja tečaja imati priliku svladati osnove francuskog jezika. Također će imati priliku izmjenjivati pisma s mladima iz Francuske. Prijaviti se možeš OVDJE.

alt

Radionica snimanja filmova počinje u subotu 26.11. u 10 sati te će ukupno biti održane 3 višesatne radionice. Druga i treća radionica bit će održane također u subotu 3. i 10. prosinca. Teme koje će se obrađivati na radionicama su sljedeće: tehničke osnove (fotografija, video, osvjetljenje, zvuk), snimanje i montiranje. Radionica je namijenjena početnicima te prethodno znanje o snimanju filmova nije potrebno. Obavezno je sudjelovanje na svakoj radionici. Prijaviti se možeš OVDJE.

Prijave za tečaj španjolskog i francuskog su otvorene do srijede 16.11., a prijave za radionicu snimanja filmova do utorka 22.11.  

Voditelj tečaja španjolskog je Pablo Nieto Striano iz Španjolske. Voditelj tečaja francuskog jezika je Théo Millet-Ursin iz Francuske, dok je Felix Cognard voditelj radionice snimanja filmova također iz Francuske. Sva trojica volontiraju u udruzi Carpe Diem u sklopu Europske volonterske službe kroz program Erasmus+. U Karlovac su došli početkom listopada te ostaju ovdje 12 mjeseci.