Dobro došli!emailinstagramfbb

Grafika - Snimanje i video montažaOtvorene su prijave za besplatnu radionicu snimanja i montaže. Radionice, u organizaciji udruge Carpe Diem, održavat će se 3 tjedna – od 5. ožujka 2016. do 20. ožujka, dva puta tjedno.

Po završetku radionica, polaznici će biti u stanju izraditi vlastite video materijale, naučit će rukovati osnovnom snimateljskom opremom te montirati video u odabranom programu za montažu videa. Polaznici će se na radionicama baviti temama: planovi i kutevi snimanja, stanja kamere, stativ, pokreti kamere, objektivi, blenda, ekspozicija, knjiga snimanja, snimanje videa/filma, montažne spone, montažni ritam, rad u programu za montažu i sl. Prijave su otvorene za mlade osobe od 15 do 30 godina, a poželjno je da polaznici osiguraju vlastitu digitalnu kameru, odnosno DSLR fotoaparat za potrebe snimanja, a svakako trebaju osigurati vlastito računalo na kojemu će montirati svoje video materijale. Nastava će se provoditi u malim grupama, a maksimalan je broj sudionika 6.

Prijaviti se možeš na OVOM LINKU.

Predavač Marko Mikšić rođen je 1. travnja 1994. godine u Karlovcu. Svoju filmsku naobrazbu stekao je za vrijeme pohađanja Gimnazije Karlovac sudjelujući u radu Kinokluba Karlovac. Kasnije se priključio neformalnoj skupini mladih Lumiere media, a danas vrlo aktivno djeluje u radu udruge Izvan fokusa. Zaljubljenik je u film i fotografiju, a veliku većinu slobodnog vremena, zadnjih osam godina, bavi se snimanjem. Student je treće godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.