Dobro došli!emailinstagramfbb

Grafika - JavaScriptOtvorene su prijave za besplatnu radionicu programiranja te osnove programskog jezika JavaScript. Radionice, u organizaciji udruge Carpe Diem, održavat će se 3 tjedna – od 25. veljače do 13. ožujka, tri puta tjedno.

Po završetku radionica, polaznici će savladati osnove programiranja, steći praktično iskustvo pisanja i debugiranja jednostavnih aplikacija te će samostalno moći izraditi jednostavnu web aplikaciju. Polaznici će se na radionicama baviti temama: slijednost, grananje i ponavljanje u programskom toku, korištenje i izrada vlastitih funkcija te ispravljanje pogrešaka u vlastitom i preuzetom programskom kodu.

Prijave su otvorene  za mlade osobe od 15 do 30 godina, uz uvjet osnovnog poznavanja rada u Microsoft Windows, OS X ili Linux operativnim sustavima. Predznanje iz programiranja nije potrebno. Nastava će se provoditi u malim grupama, a maksimalan je broj sudionika 20.

Polaznici moraju osigurati ispravno vlastito prijenosno računalo s novijim operativnim sustavom od DOS-a.

PRIJAVITI SE MOŽEŠ NA OVOM LINKU.

Predavač Vedran Maršić završio je računarstvo na FERu u Zagrebu. Radio je na projektima u raznim okruženjima, od startupa do velikih (enterprise) poslovnih sustava, sve dok svoje mjesto pod suncem nije našao u tvrtci Axilis. U posljednje vrijeme sudjeluje u razvoju i održavanju cloud sustava što uključuje svakodnevno bavljenje single page web aplikacijama, WCF servisima, Redis cacheaom, NoSQL spremištem za podršku asinkronom spremanju u MS SQL bazu i drugim tehnološkim poslasticama. Posebno ga zanima korištenje nadolazećih mogućnosti JavaScripta već danas.