Dobro došli!emailinstagramfbb

Logo CZM PraviNakon nedavno raspisanog Natječaja za odabir voditelja projekta «Centra za mlade u Grabriku» Grad Karlovac sklopio je ugovor s udrugom Carpe Diem i udrugom Izvan fokusa o provođenju projekta od veljače 2016. godine. U veljači se također obilježava i 8 godina od početka rada Centra za mlade u Grabriku.

Prije 8 godina, 8. veljače 2008. godine otvoren je Centar za mlade u Grabriku kao rezultat višegodišnjeg zajedničkog rada udruga mladih i za mlade, mladih te Grada Karlovca. Od tog trenutka mladi grada Karlovca dobili su prostor za provedbu svojih ideja i aktivnosti. Tijekom tih 8 godina upravo su mladi i osobe koje rade s mladima, samostalno ili organizirano, kroz udruge ili neformalne grupe, oživjeli ovaj prostor te mu dali smisao. Posebnost Centra za mlade u Grabriku je ta što je projekt Grada Karlovca koji dat na upravljanje udrugama.

CZM Grabrik 1 CZM Grabrik 2 

Udruge Carpe Diem i Izvan fokusa će u partnerstvu voditi Centar za mlade u Grabriku u periodu od 3 godine. Grad financira rad Centra za mlade u Grabriku u iznosu od 155.000,00kn udio u plaće troje djelatnika (dva voditelja Centra za mlade i voditelja info centra za mlade) te troškove hladnog pogona Centra. Za sve aktivnosti u Centru za mlade, Info centru za mlade kao i troškove promocije, nabave i održavanja opreme, udruge – voditelji Centra, moraju osigurati iz drugih izvora, što je već učinjeno kroz projekt Klub mladih kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih u naredne 3 godine.

U 2016. godini udruge Carpe Diem i Izvan fokusa će nastaviti sa svojim programima i projektima, ali i započeti s novima koji su u skladu s Nacionalnim programom za mlade 2014 – 2017 te Gradskim programom za mlade grada Karlovca 2015 – 2018. kao i sa ciljevima Centra za mlade u Grabriku. Projekti će obuhvaćati teme neformalnog obrazovanja, informiranja mladih, volonterizma, jačanja kompetencija za bolju zapošljivost mladih, prevencije neprimjerenih oblika ponašanja, mobilizacije mladih za aktivno sudjelovanje u društvu, nezavisne kulture mladih i sl.

Udruge voditelji pozivaju sve zainteresirane udruge mladih i za mlade da svoje aktivnosti, ako žele, provode u Centru za mlade u Grabriku. Također, otvoren je i poziv svim zainteresiranima za volontiranje na Info portalu za mlade i Centru za mlade u Grabriku. Ukoliko želite kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme, informirati se, naučiti nešto novo, podijeliti svoja iskustva i ideje možete doći u Centar za mlade u Grabriku, M.Vrhovca 13, svaki radni dan od 09 do 22h ili kontaktirati Centar telefonom na broj 422 347 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

CZM Grabrik 5