Dobro došli!emailinstagramfbb

54d4d07f-9e38-4fbb-b126-4ddab0094cfb-toni-milun11-718x446U srijedu, 09.12.2015. u Centru za mlade u Grabriku, s početkom u 17:00 sati održat ćemo predavanje i radionicu pod nazivom „Što o klađenju kaže matematika?“ namijenjenu mladima u dobi od 13 do 16 godina starosti.

Ovim predavanjem i radionicom započinjemo i novi ciklus provedbe projekta „Budi NEovisan, budi svoj!“ koji se provodio prošle godine i polučio izuzetne uspjehe. „Budi NEovisan, budi svoj!“ je projekt univerzalne prevencije svih oblika ovisnosti kod mladih koji se zasniva na Preventivnom programu Grada Karlovca, a obuhvaća edukaciju učenika, roditelja, prosvjetnih djelatnika te osoba koje rade s mladima iz udruga mladih i za mlade i u klubovima mladih. Novi ciklus projekta provodit će se u Karlovcu s profesorima i stručnim suradnicima Šumarske škole Karlovac i Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac te u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu i Srednjoj školi Slunj.

Predavanje i radionicu „Što o klađenju kaže matematika?“ vodi Toni Milun, profesor matematike koji je već vrlo poznat zbog jednostavnog i zabavnog pristupa matematici. Na taj način započeo je i projekt „Moje dijete kockar“ te kroz njega mladima objašnjava putem matematike, na vrlo jednostavan i primjenjiv način, da je kockanje neisplativo te da je ustvari ne moguće na kocki i u kladionici biti u plusu.

Danas, kada je problem kocke i klađenja sve više prisutan kod djece i mladih, a većina društva još uvijek odlazak u kladionice smatra zabavom, izuzetno je važno osvijestiti problem ovisnosti o klađenju i kockanju, osobito mladih. Svrha ove radionice je preventivno utjecati na mišljenje mladih o klađenju, osvijestiti ih o rizicima koje klađenje nosi te potaknuti u javnosti raspravu o sve većem problemu ovisnosti o klađenju.

Više o predavaču i projektu možete naći na www.tonimilun.com