Dobro došli!emailinstagramfbb

Medijska pismenost - web grafikaUdruga Carpe Diem ovog vikenda započinje sa radionicama medijske pismenosti i istraživanja i razumijevanja urbanog okruženja - PRIJAVI SE!

Radionice su namjenjnene svima koji rade ili se planiraju uključiti u rad info portala za mlade.

Radionica Medijska pismenost, kao što joj ime kaže, ima za cilj pružiti teorijska i praktična znanja produkcije i strukturiranja medijskih tekstova, osnovne analitičke metode u razumijevanju procesa kodiranja i dekodiranja medijskih tekstova te osvijestiti važnost medijske pismenosti i kritičke interpretacije medijskih tekstova. Nakon ove edukacije polaznici će moći razumjeti kriterije selekcije vijesti i izvora, bit će osposobljeni za strukturiranje i produkciju kratkih novinarskih formi (vijest i izvještaj), razumjeti pristupe i aspekte obrade teme te vrijednosne usmjerenosti medijskih tekstova. Radionice su tematski podijeljene na teorijski i praktični dio. U sklopu teorijskog dijela održat će se 2 radionice, a 4 radionica predviđeno je za stjecanje praktičnih vještina.
Prijaviti se možeš na ovom linku.

Radionica Istraživanje i razumijevanje urbanog okruženja ima za cilj educirati mlade o istraživanjima ​potreba korisnika Infoportala, udruga i drugih organiziranih skupina građana putem kratkih anketa. Putem Googleovih alata Google forms naučiti kako izrađivati kratke ankete, tipove pitanja, te kako čitati i interpretirati rezultate istraživanja koje je provedeno. Kroz ovu edukaciju polaznici će naučiti kako napraviti kratku i zanimljivu anketu koju korisnici mogu i žele ispuniti, a pritom dobiti što više relevantnih informacija.
Prijaviti se možeš na ovom linku.

Radionice će se održavati subotom i nedjeljom, 3 vikenda:

- 28. i 29.11.
- 5. i 6.12.
- 19. i 20.12.

Radionice će biti u komadu po 5 sati (2h Istraživanje urbanog okruženja + 3h medijska pismenost subotom i 3h Istraživanja + 2 h medijske pismenosti nedjeljom). Prijaviti se možeš do srijede, 25.studenog.